Echipa de implementare a proiectului Fish For Life, coordonată de ihtiologul Istvan Falka, a efectuat în perioada 20-22 iulie o campanie de pescuit științific pe râul Gilort și principalii săi afluenți (Galbenul, Ciocadia). Aceasta se desfășoară în cadrul acțiunii de monitorizare a statutului de conservare a populațiilor de pești și macronevertebrate. Campania a avut loc pe raza localităților Novaci, Bălcești, Bengești-Ciocadia și Pociovaliște.

Recoltarea s-a realizat prin electrofishing, exemplarele capturate fiind eliberate după identificare și măsurare (lungime standard, în mm – de la gură până la înotătoarea codală), la aprox. 20 minute după capturare. Nu în ultimul rând, au fost colectate și informații referitoare la habitatele din care au fost recoltate exemplarele măsurate.

Scopul campaniilor de pescuit este acela de a realiza o inventariere cât mai fidelă a speciilor și numărului de exemplare pe fiecare specie și de aici o caracterizare a statutului de conservare, a presiunii exercitate asupra fiecărei specii (din factori naturali sau antropici) și măsurilor de conservare ce se impun a fi luate.

Mai jos vă prezentăm mai multe imagini surprinse în teren cu echipa la lucru.

Gata de lucru
În mijlocul acțiunii
Înapoi în libertate
Mreana vânătă (Barbus meridionalis)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *