Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, în colaborare cu Invisible Nature și Universitatea din București (CCMESI), a organizat în perioada 30 – 31 octombrie 2019 o întâlnire cu autoritățile locale, factori de decizie și comunitățile locale din situl Natura 2000 Râul Gilort. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului FISH FOR LIFE Refacerea culoarelor de migrație și a habitatelor pentru speciile de pești reofili din râul Gilort LIFE16 NAT/RO/000778. Proiectul are ca scop refacerea conectivității râului Gilort și îmbunătățirea diversității habitatelor pentru speciile de pești reofili (specii ce trăiesc în ape…
Stiri

Întâlnire cu actorii locali
Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, în colaborare cu partenerii proiectului – Invisible Nature și Universitatea din București (CCMESI), desfășoară în perioada 30-31.10.2019, începând cu ora 10.30, o întâlnire cu actorii din arealul sitului Natura 2000 Râul Gilort. Întâlnirea este organizată în cadrul proiectului FISH FOR LIFE-Refacerea culoarelor de migrație și a habitatelor pentru speciile de pești reofili din Râul Gilort, LIFE16 NAT/RO/000778. Scopul întâlnirii este legat de nevoile de conservare a speciilor de ihtiofaună din râul Gilort și de măsurile ce se doresc a fi implementate cu acest scop în cadrul proiectului…

Scurt-metraj despre proiect
Echipa de implementare a proiectului a finalizat un prim film de scurt-metraj despre proiectul Fish for Life. Filmul este primul dintr-o serie de 10 scurt-metraje ce prezintă scopul, obiectivele, acțiunile și rezultatele proiectului și face parte din strategia de comunicare a acestuia către factori de decizie și grupurile-țintă ale proiectului. Iar noi vă invităm să îl urmăriți.

Campanie de pescuit științific
O echipă a proiectului FishForLife, coordonată de Dr. Istvan Falka, a efectuat în perioada 15-17 iulie 2019 o nouă campanie de pescuit științific pe râul Gilort și principalii săi afluenți. Acțiunea face parte din activitatea A3. Studiul stării de conservare a populației de pești și macronevertebrate acvatice pe râul Gilort. Printre speciile capturate prin electrofishing și eliberate au fost identificate și specii-țintă ale proiectului și anume dunărița (Sabanejewia aurata), chișcarul (Eudontomyzon mariae), porcușorul de nisip (Gobio albipinnatus) și mreana vânătă (Barbus meridionalis). Printre punctele de pescuit s-au numărat: amonte de confluența Gilortului…