Echipa de implementare a proiectului a finalizat un prim film de scurt-metraj despre proiectul Fish for Life. Filmul este primul dintr-o serie de 10 scurt-metraje ce prezintă scopul, obiectivele, acțiunile și rezultatele proiectului și face parte din strategia de comunicare a acestuia către factori de decizie și grupurile-țintă ale proiectului. Iar noi vă invităm să îl urmăriți.

2 Responses

 1. Mitru Ion Laurențiu

  Felicitări domnilor,felicitări pentru inițiativă.
  Am crescut pe marginea Gilortului,am prins pește de la 6-7 ani de toate speciile,iar acum la 45 ani…aș vrea să arăt copilului meu cu era copilăria mea…cu un pește poate să-ți rupă undița din alun sau cum îl vezi,îl atingi șiiiii…îl scapi în baltă fiindcă este destul de mare pentru ați rupe firul.
  Domnilor…vă asigur că de cînd s-a construit barajul de supraînălțarea albiei la podul rutier de la Tg-Cărbunești,a dispărut din an în an,peștele din toate speciile. Am avut ocazia să știu cum a fost acum 30-35 ani și cum este acum.
  Am lucrat la firma care a construit acel baraj de la Cărbunești….se numea Tunele Brașov,brigada Berbești condusă de un ins pe nume de Chelcea. Șantierul de la Cărbunești era sub conducerea unui inginer(Remus) zmardoi abea ieșit de pe băncile școlii…un tip rebel și gică contra dacă nu te supuneai. Mai era și un al doilea șef pe nume Mariam,iar cînd am încercat să iau atitudine cu privire la proiectul lucrării ce urma să se realizeze….fapt ce ma făcut să-mi dau seama ce va urma după construirea acelui baraj….Remus tata-l dracilor a sărit în sus zicîndumi că știu eu,că cine sunt eu șiiii….din acel moment m-a încălecat zmardoiul punîndumă la muncă in tot și toate cele grele. Și ca să fie frecușul complect…aveam cel mai mic salariu din șantier,asta chiar dacă îmi luam muncă groso-modo.
  Băi fraților….m-a muncit ucigașul peștilor cu care am crescut….pînă mi-am dat demisia…iar panarama de lucrare care avea să extermine peștele de pe Gilort,pentru mulți ani sau poate totdeauna…a continuat chiar dacă ultimele mele cuvinte adresate acelui zmardoi de specialist în construcții,au fost….bă zmeule,tu-mi distrugi tot ce mi-a fost mai drag…adică….să stau pitiș în tufe și să admir Clenii sau Scobarii care fiind mai mic,îmi era frică să-i prind…că-mi rup iar undița șiiii….nici nailon nu mai aveam.
  Cu respect, vă rog modificați acel baraj de la Cărbunești fiindcă ăla este singurul monstru care a reușit să schimbe viața peștilor și oamenilor de pe Gilort.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *