Succesul unui proiect de conservare depinde, în mare măsură, de acceptarea și susținerea lui de către comunitatea locală în care este implementat. De aceea, și echipa proiectului Fish For Life a stat de vorbă cu reprezentanți ai comunității locale din situl Natura 2000 Râul Gilort pentru a creiona imaginea acestora despre Gilortul de altă dată. Pentru că, dacă vorbim de reconstrucție, e nevoie să ai un punct de plecare, iar comunitatea locală este cea care a fost martor permanent al modificărilor albiei râului și a speciilor de pești care cândva îl populau în număr foarte mare.

Raci, țipari, pești, toate aceste specii făceau parte din copilăria interlocutorilor noștri. Veți fi uimiți să constatați că ei înțeleg foarte bine funcționarea unui ecosistem, ba chiar au propriul limbaj pentru a îl descrie. Toiuri, butura, răgăliile sunt termenii cu care ei descriu componentele râului. Plus poveștile gastronomice care vă vor deschide apetitul.

În dialog cu comunitatea locală: cum era râul Gilort odată? este cel de-al 5-lea scurt-metraj realizat în cadrul proiectului Fish For Life cu scopul de a îmbunătăți atitudinea comunității locale față de activitățile proiectului și de diseminare a exemplelor de bună practică privind reconstrucția ecologică a bazinelor de râu.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *