Vă povesteam acum ceva vreme de concursul pe care echipa noastră îl organizează pentru elevii școlilor din Albeni și Pociovaliște. 55 de elevi și-au demonstrat creativitatea în a povesti colegilor, prietenilor sau familiei despre Râul Gilort și elementele care îl fac special. Concursul, având ca temă Povestea Râului Gilort, a presupus realizarea de către echipele participante (formate din câte cinci elevi), a unui film despre Situl Natura 2000 Râul Gilort, despre speciile protejate prezente aici și despre regulile care trebuie respectate într-un sit Natura 2000. De asemenea, elevii au primit și un test-grilă prin care au fost testate cunoștințele acumulate în cadrul acestei acțiuni educative.

Din comisia care a jurizat acest concurs au făcut parte profesori, dar și reprezentanți ai părinților. Patru echipe din fiecare școală au fost premiate cu echipament de drumeție: rucsac, șapcă, tricou, agendă, pix, pliant cu informații despre proiect. Premierea acestora a avut loc pe 6 și 7 iunie, pentru a marca și Ziua Mondială a Mediului.

În plus, elevii câștigători vor participa în vacanța de vară la o excursie pe râul Gilort, care se va desfășura în parteneriat cu Școala de vară organizată la Casa de Cultură Novaci.

Câteva imagini de la evenimente sunt disponibile în galeria de mai jos.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *