O echipă a APM Gorj a participat în perioada 19-23 septembrie 2022 la conferința International and Ecology Network Europe, ce a avut loc la Cluj-Napoca. Ei au prezentat lucrarea Terrestrial transport infrastructure impact on longitudinal connectivity of rivers – a case study on Gilort River, Romania. Lucrarea menționată a fost prezentată în cadrul secțiunii Practical Experiences, Challenges and Opportunities Related to Transport Ecology.

Conferința a fost găzduită de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Tema conferinței din 2022 a fost An Integrated Approach for Mainstreaming Biodiversity into Transport Sector (including infrastructure and energy networks). Printre lectorii invitați s-au numărat Anders Sjölund, Carme Rosell, Yannick Autret, Thierry Goger, Silviu Petrovan sau Irene Lucius. De asemenea, programul a inclus o serie de workshopuri exploratorii pe teme conexe ce vizează infrastructura și biodiversitatea, dar și câteva activități de teren în zona Cluj-Napoca.

Lista completă a prezentărilor și workshopurilor este disponibilă pe site-ul conferinței. Conferința IENE2024 va avea loc în Republica Cehă.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *