La sfârșitul săptămânii trecute, echipa proiectului Fish For Life a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor care au ca atribuții reglementarea activităților economice și avizarea  planurilor și proiectelor din Aria Specială de Conservare Râul Gilort ROSCI 0362, parte din rețeaua Natura 2000.

La întâlnirea cu tema: Proceduri de lucru, circuitul interinstituțional al documentelor, personal cu responsabilități în zona de implementare a proiectului Fish for Life au participat reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Jiu, Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și  Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Principalele subiecte de discuție le-au reprezentat schimbările legislative în domeniul protecției mediului, al administrării apelor și ariilor naturale protejate, competențele de reglementare ale  participanților în zona Ariei Speciale de Conservare Râul Gilort, dinamica personalului din structurile județene ale instituțiilor locale și impactul acestora asupra desfășurării activităților proiectului Fish for Life. Unul punct important luat în discuție a fost și autorizarea activităților economice din arealul proiectului și găsirea unei modalități de comunicare interinstituțională care să contribuie la o mai bună protecție a speciilor și habitatelor. Alternativele verzi la măsurile clasice, pe care instituțiile din domeniul administrării apelor trebuie să le ia pentru protecția la inundații, au reprezentat, de asemenea, un subiect care a stârnit interesul participanților, fiind discutate soluțiile abordate în alte țări din Europa.

Întâlnirea face parte din activitatea E.6.1. Organizarea de seminarii cu părțile interesate privind nevoile de conservare a speciilor, care prevede discuții cu toți factorii interesați și ale căror activități pot avea implicații asupra conservării biodiversității și a prezervării sitului Natura 2000 Râul Gilort. Următoarea întâlnire cu factorii de decizie din zona de implementare a proiectului Fish For Life este programată pentru sfârșitul acestui an.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *