Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, în colaborare cu partenerii proiectului – Invisible Nature și Universitatea din București (CCMESI), desfășoară în perioada 30-31.10.2019, începând cu ora 10.30, o întâlnire cu actorii din arealul sitului Natura 2000 Râul Gilort. Întâlnirea este organizată în cadrul proiectului FISH FOR LIFE-Refacerea culoarelor de migrație și a habitatelor pentru speciile de pești reofili din Râul Gilort, LIFE16 NAT/RO/000778.

Scopul întâlnirii este legat de nevoile de conservare a speciilor de ihtiofaună din râul Gilort și de măsurile ce se doresc a fi implementate cu acest scop în cadrul proiectului FishForLife, în special Acțiunile C2. Implementarea unor măsuri de restaurare a habitatelor pe râul Gilort și C3. Stabilizarea albiei pe râul Gilort în punctele cheie. În cursul zilei de joi, 31 octombrie, a avut loc o vizită de studiu în teren, având ca țintă identificarea unor zone cu procese naturale alterate în care se pot implementa acțiuni de reconstrucție ecologică și îmbunătățirea stării habitatelor acvatice pentru pești.

Reușita unor măsuri de conservare a biodiversității și de reconstrucție ecologică este dependentă de sprijinul comunităților locale. De aceea, ne dorim ca proprietarii de terenuri din arealul sitului Natura 2000 Râul Gilort să vină alături de noi și să colaborăm pentru binele comun al zonei. Marius Matache, responsabil de comunicare proiect FishForLife.

Întâlnirea va beneficia de participarea unor reprezentanți ai autorităților locale și centrale (primării din arealul sitului, autorități de mediu) și administratori ai unor anii protejate din țară. Evenimentul se va defășura în stațiunea Rânca din județul Gorj, la hotelul Taverna Olteanului. Informații suplimentare pot fi obținute de la secretariatul proiectului: Robert Lărgeanu, responsabil comunicare, e-mail: apm.gorj@gmail.com sau telefon: 0722404073.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *