Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a organizat în perioada 23 – 25 iunie 2021 o serie de evenimente educaționale dedicate copiiilor din școlile din Bălcești (comuna Bengești – Ciocadia) și Albeni. Prima dintre ele a avut loc miercuri, 23 iunie 2021, specialiștii APM Gorj, în colaborare cadrele didactice ale școlii din Albeni au oferit elevilor o lecție de biologie și ecologie direct în mijlocul naturii. Astfel, în excursia pe malul Gilortului au fost discutate împreună cu copiii regulile ce trebuiesc respectate într-o arie protejată (situl Natura 2000 Râul Gilort în mod particular), dar și despre proiectul Fish For Life și ce schimbări va aduce acesta în comunitatea lor. Câteva imagini de la întâlnire sunt disponibile mai jos.

Cea de a doua activitate s-a desfășurat vineri, 25 iunie 2021, la școala din Bălcești, cu ocazia festivității de încheiere a anului școlar. Elevii coordonați de cadrele didactice și sprijiniți de o echipă de la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj au pregătit o scenetă – Povestea Gilortului – prin care au încercat să transmită publicului format din părinți, cadre didactice și autorități locale un mesaj privind importanța siturilor Natura 2000, dar și care sunt principalele activități ale proiectului Fish for Life, cu accent pe beneficiile aduse mediului și comunității. Bucuria copiiilor (începea vacanța, nu?) și implicarea lor activă a fost surprinză în imaginile de mai jos.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului LIFE “Refacerea culoarelor de migraţie şi a habitatelor  pentru speciile de peşti  reofili din Râul Gilort”Fish for Life. Colaborarea cu comunitățile locale este prioritară pentru atingerea obiectivelor de conservare, de aceea echipa Fish For Life încearcă în permanență să implice locuitorii din situl Natura 2000 Râul Gilort și din vecinătatea acestuia în diferite activități de conștientizare. De asemenea, să colaboreze cu autoritățile locale și centrale pentru a îmbunătăți măsurile de management integrat aplicate pe râul Gilort.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *