Aproximativ 130 de elevi de la școlile din Albeni și Pociovaliștea – Novaci participă la un concurs lansat de echipa de implementare a proiectului Fish for Life, cu ocazia celebrării a 30 de ani de existență a Programului LIFE. Competiția constă în realizarea de filme despre Situl Natura 2000 Râul Gilort, iar echipele câștigătoare vor primi drept premii echipamente pentru drumeție. La concurs participă grupe de câte 5 elevi din clasele V-VII, coordonați de cadre didactice.

Obiectivele acestei activități sunt: familiarizarea elevilor cu noțiuni despre siturile Natura 2000 și conservarea speciilor, despre Programul LIFE și contribuția proiectului Fish for Life la dezvoltarea comunitătții din care fac parte. În plus, elevii vor avea ocazia să își testeze capacitatea de a lucra în echipă și de a valorifica în mod creativ informațiile dobândite la orele de geografie și bilogie.

Departajarea echipelor înscrise în concurs se va face de către un juriu care va include membri ai echipei de implementare a proiectului Fish for Life, cadre didactice și reprezentanți ai părinților. Elevii câștigători vor fi premiați la începutul lunii iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, (5 iunie).

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *