SERE 2022În perioada 5-9 septembrie 2022, reprezentanții Invisible Nature au diseminat rezultatele proiectului Fish For Life la 13th European Conference on Ecological Restoration – SERE2022. Aceasta a avut loc la Alicante (Spania), lucrarea prezentată intitulându-se Use of species – habitat relationships to assist for effective restoration actions (autori Cristian Tetelea, Alexandru Giurea, Istvan Falka). Posterul lucrării este disponibil alăturat.

În cadrul conferinței a avut loc și sesiunea United Nations Decade on ecosystems restoration: An opportunity to upscale restoration and to share good practices in Europe by 2030. Dr. Cristian Tetelea (Invisible Nature) a participat la sesiunea W1. Enhancing capacities for effective ecosystem restoration throughout the UN Decade and beyond (foto jos). Scopul workshopului a fost identificarea lacunelor esențiale și a priorităților instituționale pentru reconstrucție, care să susțină UN Decade on Ecosystem Restoration, dar și dezvoltarea unor îndrumare pentru o reconstrucție eficientă a ecosistemelor.

Cu această ocazie, echipa Invisible Natura a vizitat și două proiecte LIFE implementate în regiune. Primul dintre acestea a fost LIFE+ RPISILVANATURA, al cărui scop este controlul extinderii speciilor alogene invazive prezente pe malurile Râului Segura, dar și de a promova susținerea colonizării pădurilor ripariene cu specii native. Proiectul a fost implementat de un consorțiu de parteneri din zona Murcia în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2019.

Cel de-al doilea proiect vizitat a fost The Segura – Riverlink, proiect ce și-a propus reconstrucția ecologică a unui sector al râului Segura. Similar cu proiectul Fish For Life, acesta a eliminat o serie de bariere artificiale construite pe râu și a realizat o serie de pasaje pentru pești eficiente, care să refacă conectivitatea longitudinală a râului pe mai bine de 50 de km.

Conferința SERE2024 va avea loc în Estonia, la Tartu.

Vizită proiecte LIFE
Vizită proiecte LIFE
Vizită proiecte LIFE
Vizită proiecte LIFE
SERE 2022
Workshop UN

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *