Prin eforturile de conservare din situl Natura 2000 Râul Gilort dorim să construim împreună cu dumneavoastră o comunitate a iubitorilor naturii din lungul râului Gilort și Galbenul. Pe lângă activitățile specifice de conservare din cadrul proiectului Fish for Life, construcția pasajelor de migrație pentru pești, refacerea coridoarelor ripariene prin plantări de arbori în lungul râului sau amenajarea unor microhabitate în albia minoră, ne propunem să reînviem mândria locală și dorința de a schimba în bine locul în care trăim. Poveștile locale, istoria partidelor de pescuit pe râurile din bazinul Gilortului, bunătățile gătite de bunicii noștri sau amintirile de la scăldat ale dumneavoastră, locuitorii din lungul Gilortului și Galbenului, toate ajută la reconectarea cu natura și aprecierea valorilor naturale locale.

În cadrul proiectului Fish For Life ne propunem realizarea unor trasee tematice de-a lungul râului Gilort, cu rol educațional, dedicat în special copiilor și tinerilor. Un astfel de traseu interactiv este o buna oportunitate pentru realizarea unor ore în aer liber de către profesorii de biologie, geografie și nu numai (de ex. în Săptămâna Verde). Ne gândim la un traseu marcat care să includă o serie de panouri informative interactive legate de biodiversitatea zonei, speciile protejate care trăiesc în lunca râurilor, dar și informații despre proiectul nostru (de ex. cele două pasaje pentru pești – rol, mod de funcționare etc.) și despre situl Natura 2000 Râul Gilort.

Astfel că rugămintea noastră pentru Dumneavoastră este să împărtășiți cu noi cele mai frumoase locuri de pe Gilort, între Pociovaliștea și Târgu Cărbunești, eventuale monumente sau copaci seculari, dar și evenimente cultural-artistice și chiar gastronomice care au loc de-a lungul anului în comunitățile din lungul Gilortului.

Haideți să găsim împreună frumusețea din lunca Gilortului!

Vă rugăm să ne lăsați sugestiile voastre fie în comentarii la acest articol sau pe pagina noastră de Facebook. Vă mulțumim.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *