O nouă campanie de pescuit științific a avut loc în perioada 7-11 august, pe râul Gilort și afluenții săi: Galbenu, Blahnița și Ciocadia. Echipa proiectului implicată în această acțiune a fost coordonată de specialistul în ihtiologie, dr. Adrian Ionașcu. Pescuitul științific reprezintă o etapă extrem de importantă care stă la baza monitorizării populației de pești și macronevertebrate, după realizarea măsurilor de reconstrucție ecologică de pe râul Gilort.

Campania de pescuit științific s-a realizat prin electrofishing și eliberarea exemplarelor capturate. Echipa implicată în această activitate extrem de laborioasă și solicitantă a petrecut în jur de douăsprezece ore, zilnic, parcurgând sute metri de râu la fiecare dintre cele 21 de puncte stabilite de-a lungul Gilortului, în localitățile Novaci, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Pițic, Albeni și Târgu Cărbunești. După capturare, fiecare exemplar a fost identificat și măsurat, fiind ulterior eliberat.

Au fost identificate exemplare din speciile de pești-țintă ale proiectului și anume dunărița (Sabanejewia aurata), chișcarul (Eudontomyzon mariae), porcușorul de nisip (Gobio albipinnatus) și mreana vânătă (Barbus meridionalis), precum și exemplare din specii care nu au mai fost identificate la campaniile anterioare de pescuit. Date concrete și informații detaliate privind starea populației de pești vor fi incluse în raportul ce va fi realizat de către specialistul în ihtiologie.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *